Gestoofde gehaktballetjes met bladerdeeg
Balletjes gestoofd in bier, appelstroop en kruidige saus: zalig zoet!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de uien in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 2 min. Voeg de gehaktballetjes toe en bak in 4 min. rondom aan. Voeg de mix stoofpotje, het water, de bier en de appelstroop toe. Roer door en kook 3 min. op hoog vuur. Neem van het vuur.
Bedek de bodems van de ovenschaaltjes met de aardappelschijfjes en verdeel de gehaktballetjes erover. Dek af met het bladerdeeg en druk de randen aan. Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer met de rode bieten met ui.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Gestoofde gehaktballetjes met bladerdeeg
Balletjes gestoofd in bier, appelstroop en kruidige saus: zalig zoet!
hoofdgerecht
null personen
690 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de uien in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 2 min. Voeg de gehaktballetjes toe en bak in 4 min. rondom aan. Voeg de mix stoofpotje, het water, de bier en de appelstroop toe. Roer door en kook 3 min. op hoog vuur. Neem van het vuur.
Bedek de bodems van de ovenschaaltjes met de aardappelschijfjes en verdeel de gehaktballetjes erover. Dek af met het bladerdeeg en druk de randen aan. Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer met de rode bieten met ui.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode uien
1 el traditionele olijfolie
360 g Hollandse rundergehaktballetjes
52 g mix stoofpotje
200 ml kraanwater
200 ml bruin bier
1 el appelstroop
450 g aardappelschijfjes
4 plakjes diepvries bladerdeeg
680 g rode bieten met ui
Dit heb je nodig
ovenschaaltje (14 ∅)