Kip met boontjes, peer en noedels
De boemboe brengt dit gerecht in één keer op smaak.
Aan de slag
Snijd de kip in stukjes van 1½ x 1½ cm. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en halveer ze. Verhit de olie in een wok en bak de kip in 2 min. rondom bruin. Voeg de boemboe toe en roer goed. Voeg de haricots verts en het water toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken.
Schil ondertussen de peer, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in de lengte in plakjes. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Voeg de peer, noedels en de helft van de bosui na 7 min. kooktijd toe aan het kipmengsel. Bestrooi voor het serveren met de rest van de bosui.
Kip met boontjes, peer en noedels
De boemboe brengt dit gerecht in één keer op smaak.
hoofdgerecht
null personen
350 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de kip in stukjes van 1½ x 1½ cm. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en halveer ze. Verhit de olie in een wok en bak de kip in 2 min. rondom bruin. Voeg de boemboe toe en roer goed. Voeg de haricots verts en het water toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken.
Schil ondertussen de peer, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in de lengte in plakjes. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Voeg de peer, noedels en de helft van de bosui na 7 min. kooktijd toe aan het kipmengsel. Bestrooi voor het serveren met de rest van de bosui.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g kipdijfilet
350 g verse haricots verts
2 el wokolie
95 g boemboe voor ajam paniki
250 ml kraanwater
1 Conference peer
3 bosuien
300 g woknoedels