Franse kiprolletjes met spek en groenten
Voilà: een hartig gerecht met een fris-zure touch.
Aan de slag
Breng 2 pannen water aan de kook. Schil de aardappelen en snijd in de lengte in parten. Kook ze in een van de pannen met eventueel zout in 15 min. gaar.
Snijd ondertussen de kipfilet in de lengte in 4 gelijke repen. Bestrooi met de tijm en peper naar smaak. Wikkel het ontbijtspek eromheen. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees op middelhoog vuur in 8 min. gaar. Keer regelmatig.
Was ondertussen de prei en verwijder het donkergroene deel en de onderkant. Snijd de prei in stukken van 2 cm en kook in de andere pan met eventueel wat zout in 8 min. gaar.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts en voeg deze de laatste 3 min. toe aan de prei. Giet de groenten af en laat goed uitlekken.
Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de halve citroen en pers de halve vrucht uit. Doe het citroenrasp, 2 el citroensap, de mosterd, de rest van de olie, peper en eventueel zout naar smaak in een kom en meng tot een vinaigrette. Doe de groenten erbij en schep om.
Giet de aardappelen af en verdeel ze over de borden. Leg de groenten erop, zodat de aardappel ook de smaak van de vinaigrette krijgt. Leg de kiprolletjes erop.
Prei wassen
Instructievideo - 00:29 min.
Franse kiprolletjes met spek en groenten
Voilà: een hartig gerecht met een fris-zure touch.
hoofdgerecht
null personen
750 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Breng 2 pannen water aan de kook. Schil de aardappelen en snijd in de lengte in parten. Kook ze in een van de pannen met eventueel zout in 15 min. gaar.
Snijd ondertussen de kipfilet in de lengte in 4 gelijke repen. Bestrooi met de tijm en peper naar smaak. Wikkel het ontbijtspek eromheen. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees op middelhoog vuur in 8 min. gaar. Keer regelmatig.
Was ondertussen de prei en verwijder het donkergroene deel en de onderkant. Snijd de prei in stukken van 2 cm en kook in de andere pan met eventueel wat zout in 8 min. gaar.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts en voeg deze de laatste 3 min. toe aan de prei. Giet de groenten af en laat goed uitlekken.
Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de halve citroen en pers de halve vrucht uit. Doe het citroenrasp, 2 el citroensap, de mosterd, de rest van de olie, peper en eventueel zout naar smaak in een kom en meng tot een vinaigrette. Doe de groenten erbij en schep om.
Giet de aardappelen af en verdeel ze over de borden. Leg de groenten erop, zodat de aardappel ook de smaak van de vinaigrette krijgt. Leg de kiprolletjes erop.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g pommes gourmandises
180 g kipfilet
1 tl gedroogde tijm
60 g ontbijtspek
4 el traditionele olijfolie
1 prei
350 g verse haricots verts
½ citroen
2 tl Franse mosterd