Mueslibrood
bewaar
bewaar

Mueslibrood

Heerlijk brood vol muesli en noten. De fruitige cranberrymix zorgt voor een zoetzuur accent.

30 min. bereiden / 45 min. oventijd / 1 uur 30 min. wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de melk met de boter in een steelpan tot lauwwarm. Zet het vuur uit en wacht tot de boter is gesmolten. Meng beide soorten bloem in een ruime kom met het zout, de kaneel en suiker. Voeg het melk-botermengsel en de gist toe en meng met een mixer met deeghaken in 3 min. tot een samenhangend deeg. Kneed met de hand nog 5 min. tot het deeg zijdezacht aanvoelt. Bestuif een kom met rogge- of superpatentbloem, leg het deeg erin en dek af met een schone theedoek. Laat op een warme en tochtvrije plek 45 min. rijzen.

Kneed het deeg opnieuw door en voeg de cranberrymix en muesli toe. Kneed totdat de vruchten en noten gelijkmatig over het deeg verdeeld zijn. Duw het deeg uit tot een lap van 2 cm dik en rol vervolgens op. Leg de rol met de naad naar onderen in het cake- of broodblik. Dek af met de theedoek en laat nogmaals 45 min. rijzen.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak het mueslibrood in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar. Controleer de gaarheid door erop te kloppen. Klinkt het hol, dan is het gaar. Laat 10 min. afkoelen in de vorm.

bewaartipJe kunt het mueslibrood 1 dag van tevoren maken. Bewaar het in een luchtdichte zak of gewikkeld in een theedoek. Invriezen kan ook (maximaal 2 weken). Verwarm het brood voor je het serveert ca. 10 min. in de oven op 180 °C.

Brooddeeg maken

Instructievideo - 04:10 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Mueslibrood

Heerlijk brood vol muesli en noten. De fruitige cranberrymix zorgt voor een zoetzuur accent.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig