Mueslibrood
Heerlijk brood vol muesli en noten. De fruitige cranberrymix zorgt voor een zoetzuur accent.
30 min. bereiden / 45 min. oventijd / 1 uur 30 min. wachten
10 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de melk met de boter in een steelpan tot lauwwarm. Zet het vuur uit en wacht tot de boter is gesmolten. Meng beide soorten bloem in een ruime kom met het zout, de kaneel en suiker. Voeg het melk-botermengsel en de gist toe en meng met een mixer met deeghaken in 3 min. tot een samenhangend deeg. Kneed met de hand nog 5 min. tot het deeg zijdezacht aanvoelt. Bestuif een kom met rogge- of superpatentbloem, leg het deeg erin en dek af met een schone theedoek. Laat op een warme en tochtvrije plek 45 min. rijzen.
Kneed het deeg opnieuw door en voeg de cranberrymix en muesli toe. Kneed totdat de vruchten en noten gelijkmatig over het deeg verdeeld zijn. Duw het deeg uit tot een lap van 2 cm dik en rol vervolgens op. Leg de rol met de naad naar onderen in het cake- of broodblik. Dek af met de theedoek en laat nogmaals 45 min. rijzen.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak het mueslibrood in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar. Controleer de gaarheid door erop te kloppen. Klinkt het hol, dan is het gaar. Laat 10 min. afkoelen in de vorm.
Brooddeeg maken
Instructievideo - 04:10 min.
Mueslibrood
Heerlijk brood vol muesli en noten. De fruitige cranberrymix zorgt voor een zoetzuur accent.
null personen
485 kcal
30 min. bereiden
90 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de melk met de boter in een steelpan tot lauwwarm. Zet het vuur uit en wacht tot de boter is gesmolten. Meng beide soorten bloem in een ruime kom met het zout, de kaneel en suiker. Voeg het melk-botermengsel en de gist toe en meng met een mixer met deeghaken in 3 min. tot een samenhangend deeg. Kneed met de hand nog 5 min. tot het deeg zijdezacht aanvoelt. Bestuif een kom met rogge- of superpatentbloem, leg het deeg erin en dek af met een schone theedoek. Laat op een warme en tochtvrije plek 45 min. rijzen.
Kneed het deeg opnieuw door en voeg de cranberrymix en muesli toe. Kneed totdat de vruchten en noten gelijkmatig over het deeg verdeeld zijn. Duw het deeg uit tot een lap van 2 cm dik en rol vervolgens op. Leg de rol met de naad naar onderen in het cake- of broodblik. Dek af met de theedoek en laat nogmaals 45 min. rijzen.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak het mueslibrood in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar. Controleer de gaarheid door erop te kloppen. Klinkt het hol, dan is het gaar. Laat 10 min. afkoelen in de vorm.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 ml volle melk
50 g ongezouten roomboter
250 g volkoren tarwemeel
200 g patenttarwebloem
1 tl zout
5 tl kaneel
1 el lichtbruine basterdsuiker
1 zakje droge gist
200 g ongezouten frisse cranberrymix
150 g vruchten- en notenmuesli
Dit heb je nodig
theedoek
cake- of broodblik (1.5 liter)