Witlof-appelstamppot met Leidse kaas
Frisse appelstukjes en pittige oude kaas met komijn: topcombi!
Aan de slag
Schil de aardappels, snijd in stukken en was ze. Kook de aardappels in ca. 20 min. in water met wat zout gaar. Pel en snipper de ui. Maak de witlof schoon en snijd in ringetjes. Was de appels en halveer ze, verwijder de klokhuizen en snijd in plakjes. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui met het kerriepoeder ca. 3 min. Bak de witlof en het grootste gedeelte van de appelplakjes ca. 5 min. mee.
Snijd de kaas in blokjes. Giet de aardappels af en stamp met de crème fraîche tot puree. Schep het groentemengsel en de kaasblokjes erdoor. Breng de stamppot op smaak met zout en peper. Garneer met de achtergehouden appelplakjes.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Witlof-appelstamppot met Leidse kaas
Frisse appelstukjes en pittige oude kaas met komijn: topcombi!
hoofdgerecht
null personen
825 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappels, snijd in stukken en was ze. Kook de aardappels in ca. 20 min. in water met wat zout gaar. Pel en snipper de ui. Maak de witlof schoon en snijd in ringetjes. Was de appels en halveer ze, verwijder de klokhuizen en snijd in plakjes. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui met het kerriepoeder ca. 3 min. Bak de witlof en het grootste gedeelte van de appelplakjes ca. 5 min. mee.
Snijd de kaas in blokjes. Giet de aardappels af en stamp met de crème fraîche tot puree. Schep het groentemengsel en de kaasblokjes erdoor. Breng de stamppot op smaak met zout en peper. Garneer met de achtergehouden appelplakjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1½ kg kruimige aardappel
1 grote rode ui
750 g witlof
2 Royal Gala appels
2 el ongezouten roomboter
3 tl kerriepoeder
300 g Leidse oude kaas
200 ml crème fraîche