Bonensalade
bewaar
bewaar

Bonensalade

Veganistische salade voor bonenliefhebbers: warm én koud lekker!

20 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de ui in ringen. Meng met de azijn in een kom en laat 15 min. staan. Neem de ui eruit en bewaar de azijn.

Breng ondertussen 2 pannen met water aan de kook. Kook de tuinerwten 1 min. en spoel af met koud water. Kook de tuinbonen 4 min. en spoel af met koud water (blancheren). Houd apart.

Verwarm de olie en bak de knoflook 2 min. Voeg de snijbonen en wijn toe en stoof de snijbonen in 10 min. beetgaar. Voeg de witte bonen, tuinerwten en tuinbonen toe en verwarm nog even. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Snijd de peterselie fijn en meng door de salade. Meng de ui erdoor en breng op smaak met de azijn. Besprenkel met de extra vierge olie.

serveertipServeer de salade warm of koud.

Blancheren

Instructievideo - 01:00 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bonensalade

Veganistische salade voor bonenliefhebbers: warm én koud lekker!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig