Venkelquiche
bewaar
bewaar

Venkelquiche

Chic recept met venkel, brie en cashewnoten, en dat voor een klein prijsje!

20 min. bereiden / 55 min. oventijd / 15 min. wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Laat de plakjes deeg voor hartige taart ontdooien. Vet de quichevorm in met de boter. Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Bekleed de quichevorm met de plakjes deeg.

Verwijder de groene stelen en de onderkant van de venkelknollen.Snijd de brie in plakken. Snijd de artisjokharten grof. Snijd de venkelknollen met de keukenmachine in flinterdunne plakjes en verdeel 3/4 van de plakjes met de artisjokharten en brie over de quichevorm. Houd de rest van de venkelplakjes apart.

Klop de eieren los met de slagroom, dragon, peper en eventueel zout. Schenk het mengsel in de quichevorm. Verdeel de achtergehouden venkel erover.

Bak de quiche in ca. 55 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek na 45 min. af met aluminiumfolie als de quiche te donker wordt. Neem uit de oven en laat 15 min. staan.

Rooster ondertussen de cashewnoten 2 min. in een pan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord. Bestrooi de quiche voor het serveren met de cashewnoten.

Venkel snijden en bereiden

Instructievideo - 01:54 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Venkelquiche

Chic recept met venkel, brie en cashewnoten, en dat voor een klein prijsje!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig