Minikrieltjes met salami & broccolisalade
Aardappel-vlees-groente met een knapperig korstje.
Aan de slag
Snijd de salami in blokjes, ui in halve ringen en knoflook fijn. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de krieltjes op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de salami in 5 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Fruit in het achtergebleven bakvet de ui en knoflook 1 min. Snijd de broccoli in roosjes, voeg toe aan het ui-knoflookmengsel en bak 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Meng de veldsla en salami door de broccoli en schep op een grote platte schaal. Serveer de dressing en minikrieltjes erbij.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Minikrieltjes met salami & broccolisalade
Aardappel-vlees-groente met een knapperig korstje.
hoofdgerecht
null personen
630 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de salami in blokjes, ui in halve ringen en knoflook fijn. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de krieltjes op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de salami in 5 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Fruit in het achtergebleven bakvet de ui en knoflook 1 min. Snijd de broccoli in roosjes, voeg toe aan het ui-knoflookmengsel en bak 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Meng de veldsla en salami door de broccoli en schep op een grote platte schaal. Serveer de dressing en minikrieltjes erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g goudsalami
1 rode ui
2 tenen knoflook
2 el traditionele olijfolie
850 g barbecue minikrieltjes
500 g broccoli
75 g veldsla
6 el Amelander basilicumdressing