Gebakken polenta met Parmazaanse kaas recept
De polentablokjes maak je met macaspone en kaas, daarna ga je ze bakken. Onweerstaanbaar!
Aan de slag
Rasp de Parmezaanse kaas. Breng de bouillon aan de kook en voeg al roerend 170 g polenta toe. Laat 5 min. al roerend zachtjes koken.
Neem de pan van het vuur en meng de mascarpone en kaas erdoor. Schep de polenta in de met vershoudfolie beklede ovenschaal en strijk glad met een spatel. Laat afkoelen zodat het kan opstijven.
Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en kook 3 min. Giet af. Spoel koud onder stromend water (blancheren). Snijd de uien in flinterdunne ringen. Halveer de tomaten in de lengte. Voeg de ui en tomaat toe aan de broccoli.
Meng voor de dressing de yoghurt, mayonaise, azijn, suiker en 2 el tomatenolie. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Meng de dressing door de broccoli.
Snijd de polenta in langwerpige blokjes van ca. 2 x 6 cm en rol ze door de rest van de polenta. Verhit 1 cm olie in een koekenpan en bak de polenta in 4 min. op hoog vuur goudbruin en knapperig. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de polentablokjes met de broccolisalade.
Polenta maken
Instructievideo - 02:22 min.
Gebakken polenta met Parmazaanse kaas recept
De polentablokjes maak je met macaspone en kaas, daarna ga je ze bakken. Onweerstaanbaar!
hoofdgerecht
null personen
775 kcal
40 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Rasp de Parmezaanse kaas. Breng de bouillon aan de kook en voeg al roerend 170 g polenta toe. Laat 5 min. al roerend zachtjes koken.
Neem de pan van het vuur en meng de mascarpone en kaas erdoor. Schep de polenta in de met vershoudfolie beklede ovenschaal en strijk glad met een spatel. Laat afkoelen zodat het kan opstijven.
Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en kook 3 min. Giet af. Spoel koud onder stromend water (blancheren). Snijd de uien in flinterdunne ringen. Halveer de tomaten in de lengte. Voeg de ui en tomaat toe aan de broccoli.
Meng voor de dressing de yoghurt, mayonaise, azijn, suiker en 2 el tomatenolie. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Meng de dressing door de broccoli.
Snijd de polenta in langwerpige blokjes van ca. 2 x 6 cm en rol ze door de rest van de polenta. Verhit 1 cm olie in een koekenpan en bak de polenta in 4 min. op hoog vuur goudbruin en knapperig. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de polentablokjes met de broccolisalade.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g Parmigiano Reggiano
500 ml groentebouillon van tablet
180 g polenta maisgries
200 g mascarpone
500 g broccoli
2 rode uien
150 g semi-zongedroogde tomaten
3 el milde yoghurt
3 el mayonaise
2 el rodewijnazijn
1 el kristalsuiker
100 ml zonnebloemolie
Dit heb je nodig
ovenschaal (34 x 23 cm)