Broccolikerstboompje
Perfect voor een diner: zachte broccoli gegratineerd met kaas en broodkruim.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster het brood tijdens het voorverwarmen ca. 10 min. in het midden van de oven.
Snijd de broccoli in roosjes en vervolgens in plakjes van ½ cm. Blancheer 3 min. in kokend water. Giet af en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Snijd de kaas grof. Maal de kaas en het brood in de keukenmachine tot kruim. Voeg peper en zout toe. Verdeel het kruim over de broccoli, besprenkel met de olie en bak ca. 10 min. in het midden van de oven.
Broccolikerstboompje
Instructievideo - 02:01 min.
Blancheren
Instructievideo - 01:00 min.
Broccolikerstboompje
Perfect voor een diner: zachte broccoli gegratineerd met kaas en broodkruim.
bijgerecht
null personen
130 kcal
20 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster het brood tijdens het voorverwarmen ca. 10 min. in het midden van de oven.
Snijd de broccoli in roosjes en vervolgens in plakjes van ½ cm. Blancheer 3 min. in kokend water. Giet af en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Snijd de kaas grof. Maal de kaas en het brood in de keukenmachine tot kruim. Voeg peper en zout toe. Verdeel het kruim over de broccoli, besprenkel met de olie en bak ca. 10 min. in het midden van de oven.
bewaartip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1½ sneetje witbrood
500 g broccoli
50 g Friese nagelkaas
1 el traditionele olijfolie
Dit heb je nodig
bakpapier
keukenmachine