Broccolikerstboompje
bewaar
bewaar

Broccolikerstboompje

Perfect voor een diner: zachte broccoli gegratineerd met kaas en broodkruim.

20 min. bereiden / 10 min. oventijd

4 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster het brood tijdens het voorverwarmen ca. 10 min. in het midden van de oven.

Snijd de broccoli in roosjes en vervolgens in plakjes van ½ cm. Blancheer 3 min. in kokend water. Giet af en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

Snijd de kaas grof. Maal de kaas en het brood in de keukenmachine tot kruim. Voeg peper en zout toe. Verdeel het kruim over de broccoli, besprenkel met de olie en bak ca. 10 min. in het midden van de oven.

bewaartipJe kunt de broccoli 1 dag van tevoren blancheren. Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.
serveertipSnijd de broccoli in roosjes met lange steeltjes om het meer op een boompje te laten lijken.

Broccolikerstboompje

Instructievideo - 02:01 min.

Blancheren

Instructievideo - 01:00 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Broccolikerstboompje

Perfect voor een diner: zachte broccoli gegratineerd met kaas en broodkruim.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig