Buffalo wings met bluecheesedip
Kippenvleugels met pittig-zoete zelfgemaakte marinade.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de steeltjes van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken. Doe samen met de knoflook, stroop, barbecuesaus, azijn, olie en het zout in een hoge beker of kom en pureer met de staafmixer tot marinade. Breng op smaak met peper.
Schep de kippenvleugels om met de marinade. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Dek de bakplaat af met aluminiumfolie. Bak de kippenvleugels ca. 20 min. in het midden van de oven.Verwijder de folie, keer de vleugels en bak nog ca. 20 min.
Meng ondertussen de slasaus en kaas. Breng op smaak met peper. Bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer de kippenvleugels met de bluecheesedip.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Buffalo wings met bluecheesedip
Kippenvleugels met pittig-zoete zelfgemaakte marinade.
null personen
275 kcal
15 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de steeltjes van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken. Doe samen met de knoflook, stroop, barbecuesaus, azijn, olie en het zout in een hoge beker of kom en pureer met de staafmixer tot marinade. Breng op smaak met peper.
Schep de kippenvleugels om met de marinade. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Dek de bakplaat af met aluminiumfolie. Bak de kippenvleugels ca. 20 min. in het midden van de oven.Verwijder de folie, keer de vleugels en bak nog ca. 20 min.
Meng ondertussen de slasaus en kaas. Breng op smaak met peper. Bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer de kippenvleugels met de bluecheesedip.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode pepers
4 tenen knoflook
50 ml keukenstroop
6 el Amerikaanse barbecuesaus
2 el rodewijnazijn
2 el koolzaadolie
1 tl zout
1½ kg kippenvleugels
6 el slasaus met zonnebloemolie
50 g Blue d'Auvergne blauwaderkaas 50+
Dit heb je nodig
staafmixer
bakpapier
aluminiumfolie