Griekse burger met kruiden & tzatziki
Met gebakken uitjes, verse dille en peterselie maak je een kruidige Griekse burger. En tzatziki voor de finishing touch.
Aan de slag
Snijd de dille en peterselie fijn. Doe het gehakt, de fijngesneden kruiden, het ei en de uitjes in een kom en meng door elkaar. Voeg peper en eventueel zout toe. Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties en vorm er burgers van met een doorsnede van ongeveer 10 cm.
Verhit de grillpan en gril de burgers in 10 min. gaar. Keer halverwege. Halveer de broodjes en beleg met veldsla. Leg de burgers op de broodjes. Snijd de komkommer in plakjes. Doe op elke burger 3 plakjes komkommer, 1 el tzatziki en dek af met de bovenkant van het brood. Serveer de burgers met de rest van de sla, komkommer en tzatziki.
Griekse burger met kruiden & tzatziki
Instructievideo - 02:57 min.
Griekse burger met kruiden & tzatziki
Met gebakken uitjes, verse dille en peterselie maak je een kruidige Griekse burger. En tzatziki voor de finishing touch.
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de dille en peterselie fijn. Doe het gehakt, de fijngesneden kruiden, het ei en de uitjes in een kom en meng door elkaar. Voeg peper en eventueel zout toe. Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties en vorm er burgers van met een doorsnede van ongeveer 10 cm.
Verhit de grillpan en gril de burgers in 10 min. gaar. Keer halverwege. Halveer de broodjes en beleg met veldsla. Leg de burgers op de broodjes. Snijd de komkommer in plakjes. Doe op elke burger 3 plakjes komkommer, 1 el tzatziki en dek af met de bovenkant van het brood. Serveer de burgers met de rest van de sla, komkommer en tzatziki.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
15 g verse dille
20 g verse platte peterselie
400 g half-om-halfgehakt
1 middelgroot ei
50 g gebakken uitjes
4 witte bollen met sesam
75 g veldsla
1 komkommer
200 g koelverse tzatziki