Speltfrittata met bietjes en makreel
Rijkgevuld ei-gerecht uit de oven mét spelt
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Schil ondertussen de bieten en snijd in blokjes van 1 cm. Verdeel de makreelfilets in kleine stukjes. Snijd de knoflook in flinterdunne plakjes. Snijd de dille fijn.
Doe de eieren met de crème fraîche in een kom. Breng op smaak met peper en zout en klop met een garde.
Leg een vel bakpapier in de ovenschaal. Giet de spelt af en doe in de ovenschaal. Meng de bietenblokjes, makreel, knoflook en dille door de spelt in de ovenschaal. Schenk het eimengsel gelijkmatig over de inhoud van de ovenschaal.
Bak de frittata in ca. 40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Speltfrittata met bietjes en makreel
Rijkgevuld ei-gerecht uit de oven mét spelt
hoofdgerecht
null personen
640 kcal
20 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Schil ondertussen de bieten en snijd in blokjes van 1 cm. Verdeel de makreelfilets in kleine stukjes. Snijd de knoflook in flinterdunne plakjes. Snijd de dille fijn.
Doe de eieren met de crème fraîche in een kom. Breng op smaak met peper en zout en klop met een garde.
Leg een vel bakpapier in de ovenschaal. Giet de spelt af en doe in de ovenschaal. Meng de bietenblokjes, makreel, knoflook en dille door de spelt in de ovenschaal. Schenk het eimengsel gelijkmatig over de inhoud van de ovenschaal.
Bak de frittata in ca. 40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g AH Biologisch spelt
500 g gekookte bietjes
4 makreelfilets
2 tenen knoflook
15 g verse dille
5 middelgrote eieren
200 g crème fraîche
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)