Vanille-ijs met gedroogde aardbeien
Door de aardbeien te drogen worden ze nog intenser van smaak.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 100 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer kleine aardbeien en snijd grote in kwarten. Leg de aardbeien op de bakplaat met het snijvlak naar boven. Droog ze ca. 3 uur in de oven. Keer halverwege.
Hak de noten fijn. Schep per kommetje een bol ijs. Verdeel de aardbeien, noten en honing erover en serveer.
Vanille-ijs met gedroogde aardbeien
Door de aardbeien te drogen worden ze nog intenser van smaak.
nagerecht
null personen
300 kcal
10 min. bereiden
180 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 100 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer kleine aardbeien en snijd grote in kwarten. Leg de aardbeien op de bakplaat met het snijvlak naar boven. Droog ze ca. 3 uur in de oven. Keer halverwege.
Hak de noten fijn. Schep per kommetje een bol ijs. Verdeel de aardbeien, noten en honing erover en serveer.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g verse aardbeien
4 el gezouten notenmix met pistaches
500 ml vanilleroomijs
4 el vloeibare honing
Dit heb je nodig
bakpapier