Snelle op pho geïnspireerde noedelsoep
Vietnamezen gebruiken in hun nationale gerecht pho veel zoete specerijen als kruidnagel en kaneel.
Aan de slag
Breng de bouillon aan de kook in een soeppan of wok. Schil de gember en snijd deze in flinterdunne plakjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.
Voeg de gember, rode peper, kruidnagels, het kaneelstokje en steranijs toe aan de bouillon en laat op laag vuur met de deksel op de pan 20 min. trekken. Verwijder de kruidnagels, het kaneelstokje en de steranijs. Kook de mihoen in 3 min. gaar in de soep. Voeg na 1 min. de wokgroente toe. Snijd ondertussen de biefstuk in heel dunne plakjes.
Breng de soep op smaak met de vissaus. Schep in kommen en verdeel de plakjes biefstuk erover.
Snelle op pho geïnspireerde noedelsoep
Vietnamezen gebruiken in hun nationale gerecht pho veel zoete specerijen als kruidnagel en kaneel.
hoofdgerecht
null personen
240 kcal
10 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Breng de bouillon aan de kook in een soeppan of wok. Schil de gember en snijd deze in flinterdunne plakjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.
Voeg de gember, rode peper, kruidnagels, het kaneelstokje en steranijs toe aan de bouillon en laat op laag vuur met de deksel op de pan 20 min. trekken. Verwijder de kruidnagels, het kaneelstokje en de steranijs. Kook de mihoen in 3 min. gaar in de soep. Voeg na 1 min. de wokgroente toe. Snijd ondertussen de biefstuk in heel dunne plakjes.
Breng de soep op smaak met de vissaus. Schep in kommen en verdeel de plakjes biefstuk erover.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1½ l rundvleesbouillon van tablet
5 cm verse gember
1 rode peper
2 kruidnagels
1 kaneelstokje
2 stuks steranijsjes
125 g mihoen
400 g Chinese wokgroente kool & sugarsnaps
300 g biefstukken
2 el vissaus