Paksoi met gember en sesamnoedels
Paksoi op z'n oosters: haricots verts, gember, sesam en fijne mie.
Aan de slag
Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af onder koud stromend water. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken, pel en prak fijn. Snijd de paksoistelen in de breedte in 3 stukken, snijd het groen fijn. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts. Schil en rasp de gember.
Verhit 1 el olie in een hapjespan en fruit de gember 30 sec. Voeg de paksoistelen, gembersiroop, vissaus, haricots verts en het water toe. Schep om, breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 8 min. stoven. Voeg het paksoigroen toe en verwarm 1 min. Verhit ondertussen de rest van de olie in de wok en roerbak de noedels 3 min. Verdeel de groenten over de noedels, bestrooi met het sesamzaad en schep het ei erop.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Paksoi met gember en sesamnoedels
Paksoi op z'n oosters: haricots verts, gember, sesam en fijne mie.
hoofdgerecht
null personen
460 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af onder koud stromend water. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken, pel en prak fijn. Snijd de paksoistelen in de breedte in 3 stukken, snijd het groen fijn. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts. Schil en rasp de gember.
Verhit 1 el olie in een hapjespan en fruit de gember 30 sec. Voeg de paksoistelen, gembersiroop, vissaus, haricots verts en het water toe. Schep om, breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 8 min. stoven. Voeg het paksoigroen toe en verwarm 1 min. Verhit ondertussen de rest van de olie in de wok en roerbak de noedels 3 min. Verdeel de groenten over de noedels, bestrooi met het sesamzaad en schep het ei erop.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g fijne mienestjes
4 middelgrote eieren
2 struiken paksoi
150 g verse haricots verts
3 cm verse gember
2 el sesamolie
2 el gembersiroop
2 el vissaus
50 ml kraanwater
1 el zwart sesamzaad