Groenten in Thaise currysaus
Curry mét lekker veel groenten, zónder vlees. Dagje vega wordt dagje Aziatisch.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.Verhit 2 el olie in een wok en bak de tofu 1 min. op hoog vuur. Snipper de uien. Schep de tofu uit de pan. Voeg de rest van de olie toe en fruit de ui 1 min. Roerbak de bloemkool, broccoli en sperziebonen 2 min. mee.
Schep de currypoeder erdoor. Schenk de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de groenten in 6 min. beetgaar. Voeg de tofu toe aan de curry en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de curry in 4 diepe borden en serveer met de rijst.
Groenten in Thaise currysaus
Instructievideo - 02:31 min.
Groenten in Thaise currysaus
Curry mét lekker veel groenten, zónder vlees. Dagje vega wordt dagje Aziatisch.
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.Verhit 2 el olie in een wok en bak de tofu 1 min. op hoog vuur. Snipper de uien. Schep de tofu uit de pan. Voeg de rest van de olie toe en fruit de ui 1 min. Roerbak de bloemkool, broccoli en sperziebonen 2 min. mee.
Schep de currypoeder erdoor. Schenk de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de groenten in 6 min. beetgaar. Voeg de tofu toe aan de curry en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de curry in 4 diepe borden en serveer met de rijst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g zilvervliesrijst
3 el traditionele olijfolie
180 g tofu roerbakblokjes fijngekruid
2 uien
350 g koelverse minibloemkool en -broccoli
250 g koelverse gebroken sperziebonen
2 tl Thai green curry
400 ml kokosmelk