Kipshoarma met paprika-radijssalade
Broodje shoarma nieuwe stijl: met babyromainesla en verse kruiden.
Aan de slag
Verhit 1/4 van de olie in een koekenpan en bak de shoarma in 7 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de sjalotten in flinterdunne ringen. Snijd de sla in reepjes van 1 cm. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in boogjes. Was de radijs en snijd in plakjes.
Halveer de paprika, verwijder met een scherp mes de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van 2 cm. Snijd de peterselie grof. Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de dressing met de rest van de olie en vervolgens met de groenten en peterselie. Schep de salade in een diepe schaal. Verdeel de shoarma erover en serveer de broodjes erbij.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Kipshoarma met paprika-radijssalade
Broodje shoarma nieuwe stijl: met babyromainesla en verse kruiden.
hoofdgerecht
null personen
610 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit 1/4 van de olie in een koekenpan en bak de shoarma in 7 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de sjalotten in flinterdunne ringen. Snijd de sla in reepjes van 1 cm. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in boogjes. Was de radijs en snijd in plakjes.
Halveer de paprika, verwijder met een scherp mes de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van 2 cm. Snijd de peterselie grof. Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de dressing met de rest van de olie en vervolgens met de groenten en peterselie. Schep de salade in een diepe schaal. Verdeel de shoarma erover en serveer de broodjes erbij.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 el milde olijfolie
400 g kipdijfiletreepjes shoarma
2 sjalotten
2 kropjes babyromainesla
1 komkommer
1 bosje radijs
1 groene paprika
15 g verse platte peterselie
8 pitabroodjes
4 el sladressing naturel