Krokante ovenkip
bewaar
bewaar

Krokante ovenkip

Gevulde kip: weinig moeite, groot succes. Geserveerd met courgette-pestosalade.

15 min. bereiden / 20 min. oventijd

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de mozzarella in plakjes. Snijd de kipfilet als een zakje open, houd de opening klein. Vul ze met de mozzarella en steek dicht met de cocktailprikker(s).

Klop het ei los. Strooi de ovenmix op een bord. Wentel de kipfilet door het ei en vervolgens door de ovenmix. Leg de kipfilet op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de voorverwarmde oven in ca. 20 min. gaar en krokant.

Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de courgette in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de courgetteblokjes in 4 min. beetgaar.

Schep de courgette in een schaal om met de pesto en peper en laat iets afkoelen. Schep de puree en de lauwwarme courgettesalade op borden. Verwijder de prikkers, snijd de kipfilet in plakken en verdeel over de borden.

variatietipVoeg aan de mozzarellavulling enkele blaadjes basilicum toe. Ook lekker: stukjes zongedroogde tomaat of olijven.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Krokante ovenkip

Gevulde kip: weinig moeite, groot succes. Geserveerd met courgette-pestosalade.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig