Slavink met mosterd-dillepuree
Zo maak je van een oer-Hollandse maaltijd nét even iets anders.
Aan de slag
Smelt de boter in een koekenpan. Bak de slavinken in 20 min. bruin en gaar. Verdeel de bloemkool en broccoli in roosjes. Kook de groenten in 6 min. beetgaar. Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een koekenpan zonder boter of olie goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd dille fijn en meng samen met de mosterd door de puree. Verdeel de mosterd-dillepuree, slavink, broccoli en bloemkool over borden. Bestrooi de groenten met de amandelen.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Slavink met mosterd-dillepuree
Zo maak je van een oer-Hollandse maaltijd nét even iets anders.
hoofdgerecht
null personen
570 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Smelt de boter in een koekenpan. Bak de slavinken in 20 min. bruin en gaar. Verdeel de bloemkool en broccoli in roosjes. Kook de groenten in 6 min. beetgaar. Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een koekenpan zonder boter of olie goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd dille fijn en meng samen met de mosterd door de puree. Verdeel de mosterd-dillepuree, slavink, broccoli en bloemkool over borden. Bestrooi de groenten met de amandelen.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
25 g ongezouten roomboter
2 slavinken
350 g bloemkool & broccoli
1 el amandelschaafsel
1 zakje mix voor aardappelpuree
2 el verse dille
1 el Limburgse mosterd