Smoorballetjes met paksoi
Malse runderballetjes in een oosters jasje. Deze vallen zeker in de smaak bij het hele gezin
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de gehaktballetjes in 3 min. rondom bruin aan. Schep ze uit de pan. Snijd de paksoi in repen, houd het groen apart. Fruit de ui 1 min. in het bakvet.
Voeg de paksoi toe en bak 3 min. mee. Doe de gehaktballetjes met de atjar tjampoer, 1 el vocht per persoon, ketchup en ketjap terug in de pan. Laat 10 min. op laag vuur stoven tot de balletjes gaar zijn. Voeg de laatste minuut het groen van de paksoi toe. Verdeel de rijst met de smoorballetjes en saus over de borden.
Kool snijden
Instructievideo - 01:26 min.
Smoorballetjes met paksoi
Malse runderballetjes in een oosters jasje. Deze vallen zeker in de smaak bij het hele gezin
hoofdgerecht
null personen
685 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de gehaktballetjes in 3 min. rondom bruin aan. Schep ze uit de pan. Snijd de paksoi in repen, houd het groen apart. Fruit de ui 1 min. in het bakvet.
Voeg de paksoi toe en bak 3 min. mee. Doe de gehaktballetjes met de atjar tjampoer, 1 el vocht per persoon, ketchup en ketjap terug in de pan. Laat 10 min. op laag vuur stoven tot de balletjes gaar zijn. Voeg de laatste minuut het groen van de paksoi toe. Verdeel de rijst met de smoorballetjes en saus over de borden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g witte snelkookrijst
2 el zonnebloemolie
360 g Hollandse rundergehaktballetjes
1 paksoi
150 g gesneden uien
170 g atjar tjampoer
125 g ketchup
50 ml ketjap manis