Chinesekoolsoep met kip
Koude dag? Warm je aan deze soep met kool en gember.
Aan de slag
Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de uien in halve ringen. Snijd de kool in repen. Verhit de olie in een wok en fruit de ui 1 min. Schil de gember en rasp boven de wok.
Voeg de kool toe en bak al omscheppend 2 min. Voeg de bouillontabletten en het water toe en breng aan de kook. Laat 1 min doorkoken.
Verdeel de mie over de kommen. Snijd de bosuitjes in ringetjes en verdeel met de kip over de kommen. Breng de soep op smaak met de sojasaus en schep in de kommen.
Kool snijden
Instructievideo - 01:26 min.
Chinesekoolsoep met kip
Koude dag? Warm je aan deze soep met kool en gember.
hoofdgerecht
null personen
290 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de uien in halve ringen. Snijd de kool in repen. Verhit de olie in een wok en fruit de ui 1 min. Schil de gember en rasp boven de wok.
Voeg de kool toe en bak al omscheppend 2 min. Voeg de bouillontabletten en het water toe en breng aan de kook. Laat 1 min doorkoken.
Verdeel de mie over de kommen. Snijd de bosuitjes in ringetjes en verdeel met de kip over de kommen. Breng de soep op smaak met de sojasaus en schep in de kommen.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 g Chinese eiermie
2 rode uien
450 g Chinese kolen
2 el wokolie
2 cm verse gember
3 kippenbouillontabletten
1½ l kraanwater
3 bosuien
200 g gerookte kipfiletreepjes
1 el sojasaus