Pastinaakstamppot met uienjus
bewaar
bewaar

Pastinaakstamppot met uienjus

De tikje zoete smaak van de pastinaak past goed bij de uitgesproken salie en oude Beemsterkaas.

30 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Schil de aardappelen en pastinaak en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen met de pastinaak in water met zout in 20 min. gaar.

Snijd ondertussen de ui in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak alleen de blaadjes van de salie in 2 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 5 min. Voeg de appelstroop en het appelsap toe en breng aan de kook. Los het aardappelzetmeel op in het water. Voeg toe en roer tot een gebonden jus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Snijd de kaas in blokjes van 1/2 cm (brunoise). Giet de aardappelen en pastinaak af, maar vang 100 ml kookvocht (per 4 pers.) op. Stamp de aardappelen met de pastinaak, het kookvocht en de crème fraîche tot een smeuïge puree. Schep de kaas erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met de salie en uienjus.

Aardappelen schillen

Instructievideo - 01:08 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pastinaakstamppot met uienjus

De tikje zoete smaak van de pastinaak past goed bij de uitgesproken salie en oude Beemsterkaas.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig