Moccaccino met een Hollandse tic
Lekkere luxe: een mix van koffie met pure chocolade, vanillelikeur en bovenop een romige toef vanilleslagroom.
Aan de slag
Klop de slagroom in een kom stijf met de vanillesuiker. Breng de melk aan de kook in een steelpan. Breek de chocolade in stukken. Neem de pan van het vuur en voeg vervolgens de chocolade toe. Roer tot de chocolade is gesmolten. Roer de chocolademelk door de koffie.
Spoel de glazen om met heet water. Verdeel de likeur erover. Schenk de moccaccino in de glazen en schep de slagroom er voorzichtig op. Bestrooi de slagroom met de cacaopoeder. Serveer met een lange lepel.
Slagroom kloppen
Instructievideo - 01:31 min.
Moccaccino met een Hollandse tic
Lekkere luxe: een mix van koffie met pure chocolade, vanillelikeur en bovenop een romige toef vanilleslagroom.
null personen
375 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Klop de slagroom in een kom stijf met de vanillesuiker. Breng de melk aan de kook in een steelpan. Breek de chocolade in stukken. Neem de pan van het vuur en voeg vervolgens de chocolade toe. Roer tot de chocolade is gesmolten. Roer de chocolademelk door de koffie.
Spoel de glazen om met heet water. Verdeel de likeur erover. Schenk de moccaccino in de glazen en schep de slagroom er voorzichtig op. Bestrooi de slagroom met de cacaopoeder. Serveer met een lange lepel.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 ml volle melk
8 g vanillesuiker
125 ml verse slagroom
100 g extra bittere chocolade
160 ml vanillelikeur
½ el cacaopoeder
Dit heb je nodig
glazen