Glögg (Scandinavsche glühwein)
bewaar
bewaar

Glögg (Scandinavsche glühwein)

De Scandinavische variant op glühwein bevat onder andere wodka en rozijnen. Proost!

35 min. bereiden / 1 uur wachten

11 ingrediënten

Aan de slag

Schil de oranje schil van de schoongeboende sinaasappel. Doe de sinaasappelschil met de kardemom, steranijsjes, kruidnagels, het kaneelstokje en de suiker in een ruime pan. Schenk de wijn, port en wodka erbij en verwarm op laag vuur 20 min., maar laat niet koken. Roer af en toe.

Draai het vuur uit. Doe de deksel op de pan en laat 1 tot 4 uur trekken. Verwijder met een schuimspaan de sinaasappelschil, steranijsjes, kruidnagels en het kaneelstokje uit de pan. Voeg de rozijnen toe en verwarm 10 in. op laag vuur, laat niet koken. Verdeel het amandelschaafsel over de glazen en schep er met een soeplepel glögg bij. Serveer direct.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Glögg (Scandinavsche glühwein)

De Scandinavische variant op glühwein bevat onder andere wodka en rozijnen. Proost!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig