Glögg (Scandinavsche glühwein)
De Scandinavische variant op glühwein bevat onder andere wodka en rozijnen. Proost!
Aan de slag
Schil de oranje schil van de schoongeboende sinaasappel. Doe de sinaasappelschil met de kardemom, steranijsjes, kruidnagels, het kaneelstokje en de suiker in een ruime pan. Schenk de wijn, port en wodka erbij en verwarm op laag vuur 20 min., maar laat niet koken. Roer af en toe.
Draai het vuur uit. Doe de deksel op de pan en laat 1 tot 4 uur trekken. Verwijder met een schuimspaan de sinaasappelschil, steranijsjes, kruidnagels en het kaneelstokje uit de pan. Voeg de rozijnen toe en verwarm 10 in. op laag vuur, laat niet koken. Verdeel het amandelschaafsel over de glazen en schep er met een soeplepel glögg bij. Serveer direct.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Glögg (Scandinavsche glühwein)
De Scandinavische variant op glühwein bevat onder andere wodka en rozijnen. Proost!
null personen
265 kcal
35 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Schil de oranje schil van de schoongeboende sinaasappel. Doe de sinaasappelschil met de kardemom, steranijsjes, kruidnagels, het kaneelstokje en de suiker in een ruime pan. Schenk de wijn, port en wodka erbij en verwarm op laag vuur 20 min., maar laat niet koken. Roer af en toe.
Draai het vuur uit. Doe de deksel op de pan en laat 1 tot 4 uur trekken. Verwijder met een schuimspaan de sinaasappelschil, steranijsjes, kruidnagels en het kaneelstokje uit de pan. Voeg de rozijnen toe en verwarm 10 in. op laag vuur, laat niet koken. Verdeel het amandelschaafsel over de glazen en schep er met een soeplepel glögg bij. Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 medium handsinaasappel
50 g donkere basterdsuiker
1 kaneelstokje
4 kruidnagels
2 steranijsjes
2 tl gemalen kardemom
400 ml AH Huiswijn rood
400 ml tawny port
200 ml wodka
100 g rozijnen
30 g amandelschaafsel
Dit heb je nodig
hittebestendige glazen