Zalm-komkommerroosjes met romige sinaasappelsaus
Mooooooi! Daar lusten wij wel een boeketje van.
Aan de slag
Roer in een kommetje crème fraîche, marmelade, mosterd, peper en de zout tot een saus. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast. Klop in een kommetje, olie, citroensap, peper en zout tot een dressing. Knip de dille erboven en roer erdoor. Was de komkommer. Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller 6 gelijke repen van de komkommer. Snijd de zalm in even brede repen als de komkommer. Besprenkel de zalm en de komkommer met dressing. Dek tot gebruik af en zet in de koelkast. Was de frisée, droog en leg op de borden.
Schep op elk bord iets boven het midden twee eetlepels sinaasappelsaus. Spreid de reep zalm uit en leg er een reep komkommer op. Rol ze samen losjes op. Maak op dezelfde manier de rest van de komkommer-zalmrolletjes. Zet op elk bord de helft van de rolletjes onder het sausje. Druk de onderkant iets samen en vouw de bovenkant iets uit zodat er roosjes ontstaan. Sprenkel de rest van de saus over de frisée. Garneer met takje dille. Serveer met geroosterd brood.
Zalm-komkommerroosjes met romige sinaasappelsaus
Mooooooi! Daar lusten wij wel een boeketje van.
voorgerecht
null personen
360 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Roer in een kommetje crème fraîche, marmelade, mosterd, peper en de zout tot een saus. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast. Klop in een kommetje, olie, citroensap, peper en zout tot een dressing. Knip de dille erboven en roer erdoor. Was de komkommer. Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller 6 gelijke repen van de komkommer. Snijd de zalm in even brede repen als de komkommer. Besprenkel de zalm en de komkommer met dressing. Dek tot gebruik af en zet in de koelkast. Was de frisée, droog en leg op de borden.
Schep op elk bord iets boven het midden twee eetlepels sinaasappelsaus. Spreid de reep zalm uit en leg er een reep komkommer op. Rol ze samen losjes op. Maak op dezelfde manier de rest van de komkommer-zalmrolletjes. Zet op elk bord de helft van de rolletjes onder het sausje. Druk de onderkant iets samen en vouw de bovenkant iets uit zodat er roosjes ontstaan. Sprenkel de rest van de saus over de frisée. Garneer met takje dille. Serveer met geroosterd brood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
62½ ml crème fraîche
1½ el sinaasappelmarmelade
1½ tl Zaanse mosterd
3 el traditionele olijfolie
1 el citroensap
3 takjes verse dille
1 komkommer
100 g gerookte zalmfilet
4 blaadjes frisée