Zoete aardappelpuree
Je maakt de puree af met appelstroop, en dat past verrassend goed bij de zoete aardappel.
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de salieblaadjes in reepjes. Verhit de olie in een steelpan en fruit de salie op laag vuur. Verwarm de melk.
Giet de aardappelen af en stamp ze grof met de pureestamper. Meng de melk, kruidenolie en mosterd erdoor. Snijd de bieslook in stukjes en roer door de puree. Verwarm de appelstroop even in de magnetron tot hij vloeibaar is. Garneer de puree met dunne lijntjes stroop die je van een lepel laat lopen.
Zoete aardappelpuree
Je maakt de puree af met appelstroop, en dat past verrassend goed bij de zoete aardappel.
bijgerecht
null personen
222 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de salieblaadjes in reepjes. Verhit de olie in een steelpan en fruit de salie op laag vuur. Verwarm de melk.
Giet de aardappelen af en stamp ze grof met de pureestamper. Meng de melk, kruidenolie en mosterd erdoor. Snijd de bieslook in stukjes en roer door de puree. Verwarm de appelstroop even in de magnetron tot hij vloeibaar is. Garneer de puree met dunne lijntjes stroop die je van een lepel laat lopen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
700 g zoete aardappelen
50 ml volle melk
2 el koolzaadolie
12 stuks verse salieblaadjes
25 g verse bieslook
2 tl grove Zaanse mosterd
1 el appelstroop
Dit heb je nodig
pureestamper