Om je gietijzeren braadpan zo lang mogelijk mee te laten gaan, is het belangrijk dat je hem na gebruik op de juiste manier schoonmaakt.
-
Laat de gietijzeren braadpan eerst afkoelen voordat je hem gaat afwassen.
-
Verwijder eetresten door de pan 15 tot 20 minuten in heet water te laten weken voordat je begint met afwassen.
-
Wrijf voedselresten weg met een zachte afwasborstel of nylon doek. Eventueel kan je een beetje afwasmiddel gebruiken, maar gebruik geen agressieve afwasmiddelen. Was, spoel en droog goed.
Let op! Wanneer je de gietijzeren braadpan na gebruik niet helemaal droog maakt of deze op een vochtige plek bewaart, kunnen er na een tijdje roestvlekken verschijnen. Als je de braadpannen voor langere tijd in de opslag laat staan, gebruik dan de vier zwarte clips die bij de braadpan zijn geleverd en zet ze tussen het deksel en de braadpan. Zie je toch dat er roest verschijnt? Gebruik dan eerst een zachte afwasborstel en lauwwarm water om de roest te verwijderen. Wrijf daarna een beetje plantaardige olie op de plekken waar de roestplekken zaten en vet de pan weer lekker in.