Kalkoen Hawaï met sugarsnaps
Met zoetzure saus en knapperige groenten. In een kwartiertje tropische smaken op je bord.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Snijd de paprika in blokjes en de ui in partjes. Laat de ananas uitlekken, maar vang 50 ml sap op per 4 personen. Doe de ananas, het ananassap, de kalkoen, tomatenpuree, paprika, ui en sugarsnaps in de braadzak uit het pakje braadstomen. Voeg de kruidenmix uit het pakje braadstomen toe en sluit de zak volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg de zak in de ovenschaal en braad de kalkoen in de oven in ca. 30 min. gaar.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verdeel de rijst over de borden en schep de kalkoen Hawaï erop.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Kalkoen Hawaï met sugarsnaps
Met zoetzure saus en knapperige groenten. In een kwartiertje tropische smaken op je bord.
hoofdgerecht
null personen
475 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Snijd de paprika in blokjes en de ui in partjes. Laat de ananas uitlekken, maar vang 50 ml sap op per 4 personen. Doe de ananas, het ananassap, de kalkoen, tomatenpuree, paprika, ui en sugarsnaps in de braadzak uit het pakje braadstomen. Voeg de kruidenmix uit het pakje braadstomen toe en sluit de zak volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg de zak in de ovenschaal en braad de kalkoen in de oven in ca. 30 min. gaar.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verdeel de rijst over de borden en schep de kalkoen Hawaï erop.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode uien
1 rode paprika
227 g ananasstukjes op siroop
1 pakje mix voor braadstomen Hawaï
350 g kalkoenblokjes
70 g tomatenpuree
300 g witte snelkookrijst
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30)