Heldere gemberbouillon met eendenborst
Aan de slag
Citroengras in lengte halveren. Gember schillen en in plakjes snijden. Sjalot en knoflook pellen en fijnhakken. In pan pot fond met dezelfde hoeveelheid water aan de kook brengen. Sereh, gember, sjalot, knoflook, vissaus en limoensap toevoegen. Bouillon ca. 20 minuten op laag vuur, op vlamverdeler, laten trekken.
Met scherp mes vel van eendenborstfilet snijden. Filet in smalle reepjes snijden. Bosuitje schuin in ringen snijden. Korianderblad van steeltjes plukken. Rauwe eendenborst, bosuitje en koriander over 4 diepe borden verdelen. Bouillon door zeef in maatkan schenken. Hete bouillon in soepborden scheppen. Het vlees gaart zo in de bouillon. In elk bord beetje chiliolie druppelen.
Heldere gemberbouillon met eendenborst
voorgerecht
null personen
240 kcal
20 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Citroengras in lengte halveren. Gember schillen en in plakjes snijden. Sjalot en knoflook pellen en fijnhakken. In pan pot fond met dezelfde hoeveelheid water aan de kook brengen. Sereh, gember, sjalot, knoflook, vissaus en limoensap toevoegen. Bouillon ca. 20 minuten op laag vuur, op vlamverdeler, laten trekken.
Met scherp mes vel van eendenborstfilet snijden. Filet in smalle reepjes snijden. Bosuitje schuin in ringen snijden. Korianderblad van steeltjes plukken. Rauwe eendenborst, bosuitje en koriander over 4 diepe borden verdelen. Bouillon door zeef in maatkan schenken. Hete bouillon in soepborden scheppen. Het vlees gaart zo in de bouillon. In elk bord beetje chiliolie druppelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 stengel sereh
3 cm gemberwortel
1 sjalot
1 teentje knoflook
1 pot gevogeltefond
1 eetlepel Thaise vissaus
1 eetlepel limoensap
1 eendenborstfilet
1 bosuitje
½ zakje verse koriander
2 eetlepels olijfolie extra vierge met knoflook en chiliaroma