Pompoensoep met kokosmelk
Pompoensoep maken? Deze variant met gele curry, kokosmelk en koriander is lekker pittig!
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook en koriander grof. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur. Was ondertussen de pompoen en halveer in de lengte. Verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel, laat de schil zitten. Snijd beide helften in blokjes van 2 cm. Pel de sinaasappel en verdeel in partjes. Snijd de winterpeen in plakjes.
Doe de pompoen, winterpeen, sinaasappel en currypasta bij de ui. Voeg de kokosmelk en bouillon toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 30 min. zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer en bestrooi met de koriander.
Snelle thaise pompoensoep
Instructievideo - 02:41 min.
Pompoensoep met kokosmelk
Pompoensoep maken? Deze variant met gele curry, kokosmelk en koriander is lekker pittig!
hoofdgerecht
null personen
345 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook en koriander grof. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur. Was ondertussen de pompoen en halveer in de lengte. Verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel, laat de schil zitten. Snijd beide helften in blokjes van 2 cm. Pel de sinaasappel en verdeel in partjes. Snijd de winterpeen in plakjes.
Doe de pompoen, winterpeen, sinaasappel en currypasta bij de ui. Voeg de kokosmelk en bouillon toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 30 min. zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer en bestrooi met de koriander.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
2 tenen knoflook
2 el zonnebloemolie
850 g flespompoen
1 handsinaasappel
250 g winterpeen
70 g yellow curry paste
400 g kokosmelk
400 ml groentebouillon van tablet
15 g verse koriander
Dit heb je nodig
staafmixer