Pompoensoep met kokosmelk
bewaar
bewaar

Pompoensoep met kokosmelk

Pompoensoep maken? Deze variant met gele curry, kokosmelk en koriander is lekker pittig!

15 min. bereiden / 30 min. wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de ui en snijd de knoflook en koriander grof. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur. Was ondertussen de pompoen en halveer in de lengte. Verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel, laat de schil zitten. Snijd beide helften in blokjes van 2 cm. Pel de sinaasappel en verdeel in partjes. Snijd de winterpeen in plakjes.

Doe de pompoen, winterpeen, sinaasappel en currypasta bij de ui. Voeg de kokosmelk en bouillon toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 30 min. zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer en bestrooi met de koriander.

bereidingstipLiever wat minder pit in de soep? Voeg dan het halve pakje currypasta toe.

Snelle thaise pompoensoep

Instructievideo - 02:41 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pompoensoep met kokosmelk

Pompoensoep maken? Deze variant met gele curry, kokosmelk en koriander is lekker pittig!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig