Varkensbraadstuk met appelparten
Varkensfilet en appel zijn een goed stel, zeker in dit zoete stoofgerecht.
Aan de slag
Bestrijk het vlees met het bakkwastje rondom met de helft van de appelstroop en laat in 30 min. op kamertemperatuur komen.
Verwijder ondertussen met de appelboor het klokhuis van de appels en snijd elke appel in kwarten. Verhit de boter in de pan en braad het vlees rondom aan. Bestrijk met de stroop. Draai het vuur laag als het rondom is dichtgeschroeid.
Snijd de uien in kwarten en de knoflook fijn. Kneus de takjes rozemarijn in de vijzel zodat ze hun smaak kunnen afgeven. Doe de appel, ui, knoflook en rozemarijn in de pan. Voeg de azijn toe, doe de deksel erop en laat het vlees 15 min. stoven. Draai af en toe om. Neem het vlees uit de pan en laat op een bord afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten.
Verwijder de rozemarijn, draai het vuur middelhoog. Laat het vocht inkoken en de appels en ui karamelliseren. Snijd het vlees in dunne plakjes. Schep de appel en ui op een serveerschaal en leg het vlees erop. Schenk er wat appeljus op.
Varkensbraadstuk met appelparten
Instructievideo - 03:31 min.
Varkensbraadstuk met appelparten
Varkensfilet en appel zijn een goed stel, zeker in dit zoete stoofgerecht.
hoofdgerecht
null personen
440 kcal
35 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Bestrijk het vlees met het bakkwastje rondom met de helft van de appelstroop en laat in 30 min. op kamertemperatuur komen.
Verwijder ondertussen met de appelboor het klokhuis van de appels en snijd elke appel in kwarten. Verhit de boter in de pan en braad het vlees rondom aan. Bestrijk met de stroop. Draai het vuur laag als het rondom is dichtgeschroeid.
Snijd de uien in kwarten en de knoflook fijn. Kneus de takjes rozemarijn in de vijzel zodat ze hun smaak kunnen afgeven. Doe de appel, ui, knoflook en rozemarijn in de pan. Voeg de azijn toe, doe de deksel erop en laat het vlees 15 min. stoven. Draai af en toe om. Neem het vlees uit de pan en laat op een bord afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten.
Verwijder de rozemarijn, draai het vuur middelhoog. Laat het vocht inkoken en de appels en ui karamelliseren. Snijd het vlees in dunne plakjes. Schep de appel en ui op een serveerschaal en leg het vlees erop. Schenk er wat appeljus op.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g varkensfiletgebraad
8 el rinse appelstroop
4 Braeburn appels
50 g ongezouten roomboter
2 tenen knoflook
4 uien
2 stuks takjes rozemarijn
75 ml witte balsamicoazijn
Dit heb je nodig
bakkwast
appelboor
vijzel