Pavlova met sinaasappel
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 120 °C.
Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes uit kunt wippen. Doe in een kom en knijp het sap uit de achtergebleven vliezen erboven uit. Voeg de Cointreau en gembersiroop toe, schep om en laat de partjes afgedekt buiten de koelkast minimaal 2 uur marineren.
Splits ondertussen de eieren en klop met een mixer de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Voeg de basterdsuiker toe en klop tot het eiwit pieken vormt. Spatel de maizena erdoor. Schep het eiwit in een cirkel van Ø 30 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pavlova 1 uur onder het midden van de oven. Zet de oven uit en laat de pavlova nog 1 uur in de oven staan. Neem eruit en laat verder afkoelen.
Laat de sinaasappelpartjes uitlekken en vang het vocht op. Kook het vocht in een steelpannetje op hoog vuur in 10 min. in tot siroop. Laat iets afkoelen. Snijd het vanillestokje open, schraap met een punt van een mes het merg eruit. Doe in een kom met de slagroom en poedersuiker en klop stijf.
Schep de slagroom op de pavlova. Verdeel het fruit erover en besprenkel met de siroop. Snijd de munt fijn. Rasp de chocolade over de pavlova en garneer met de munt.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Pavlova met sinaasappel
nagerecht
null personen
510 kcal
45 min. bereiden
180 min. wachten
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 120 °C.
Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes uit kunt wippen. Doe in een kom en knijp het sap uit de achtergebleven vliezen erboven uit. Voeg de Cointreau en gembersiroop toe, schep om en laat de partjes afgedekt buiten de koelkast minimaal 2 uur marineren.
Splits ondertussen de eieren en klop met een mixer de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Voeg de basterdsuiker toe en klop tot het eiwit pieken vormt. Spatel de maizena erdoor. Schep het eiwit in een cirkel van Ø 30 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pavlova 1 uur onder het midden van de oven. Zet de oven uit en laat de pavlova nog 1 uur in de oven staan. Neem eruit en laat verder afkoelen.
Laat de sinaasappelpartjes uitlekken en vang het vocht op. Kook het vocht in een steelpannetje op hoog vuur in 10 min. in tot siroop. Laat iets afkoelen. Snijd het vanillestokje open, schraap met een punt van een mes het merg eruit. Doe in een kom met de slagroom en poedersuiker en klop stijf.
Schep de slagroom op de pavlova. Verdeel het fruit erover en besprenkel met de siroop. Snijd de munt fijn. Rasp de chocolade over de pavlova en garneer met de munt.
variatietip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 medium handsinaasappels
2 el gembersiroop
5 el Cointreau
4 middelgrote eieren
1 el maizena
150 g witte basterdsuiker
1 el poedersuiker
250 ml verse slagroom
1 vanillestokje
1 el verse munt
25 g pure chocolade
Dit heb je nodig
mixer