Banoffee taart
Banaan, pecannoten, slagroom: elke laag is weer een verrassing in deze Engelse toptaart!
Aan de slag
Vul een pan met ruim water en doe het ongeopende blikje melk erin. Breng aan de kook en laat 3 uur op laag vuur koken met de deksel op de pan. Neem het blikje uit de pan en laat afkoelen. Dit duurt ca. 1 uur. Kneed ondertussen de suiker, bloem, boter en het zout in een kom tot een kruimelig deeg.
Splits het ei. Voeg de eidooier en het ijskoude water toe aan het ei-bloemmengsel. Kneed tot een soepel deeg. Vorm het deeg tot een platte bal, verpak in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet de taartvorm in met boter. Rol het deeg met de deegroller op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 35 cm doorsnede. Bekleed de vorm met de deeglap. Prik met een vork gaatjes in de bodem en snijd de randen bij. Bedek de bodem met bakpapier en vul met de gedroogde bonen (blind bakken). Bak ca. 15 min. in de oven. Neem uit de oven, verwijder de bonen en het bakpapier en bak in nog ca. 10 min. goudbruin.
Hak de noten grof, doe ze in de ovenschaal en zet de laatste 7 min. bij de bodem in de oven. Laat 30 min. afkoelen op een rooster en verwijder de vorm. Pel de bananen en snijd in plakjes van 1,5 cm. Besprenkel met het citroensap. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en 3/4 van de espressopoeder. Verdeel de gekaramelliseerde melk over de deegbodem. Bestrooi de melk met de noten en leg de banaan erop. Verdeel daarna de slagroom erover. Bestrooi de taart licht met de rest van de espressopoeder. Lekker!
Banoffee
Instructievideo - 03:17 min.
Blind bakken
Instructievideo - 00:50 min.
Banoffee taart
Banaan, pecannoten, slagroom: elke laag is weer een verrassing in deze Engelse toptaart!
nagerecht
null porties
645 kcal
50 min. bereiden
240 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Vul een pan met ruim water en doe het ongeopende blikje melk erin. Breng aan de kook en laat 3 uur op laag vuur koken met de deksel op de pan. Neem het blikje uit de pan en laat afkoelen. Dit duurt ca. 1 uur. Kneed ondertussen de suiker, bloem, boter en het zout in een kom tot een kruimelig deeg.
Splits het ei. Voeg de eidooier en het ijskoude water toe aan het ei-bloemmengsel. Kneed tot een soepel deeg. Vorm het deeg tot een platte bal, verpak in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet de taartvorm in met boter. Rol het deeg met de deegroller op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 35 cm doorsnede. Bekleed de vorm met de deeglap. Prik met een vork gaatjes in de bodem en snijd de randen bij. Bedek de bodem met bakpapier en vul met de gedroogde bonen (blind bakken). Bak ca. 15 min. in de oven. Neem uit de oven, verwijder de bonen en het bakpapier en bak in nog ca. 10 min. goudbruin.
Hak de noten grof, doe ze in de ovenschaal en zet de laatste 7 min. bij de bodem in de oven. Laat 30 min. afkoelen op een rooster en verwijder de vorm. Pel de bananen en snijd in plakjes van 1,5 cm. Besprenkel met het citroensap. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en 3/4 van de espressopoeder. Verdeel de gekaramelliseerde melk over de deegbodem. Bestrooi de melk met de noten en leg de banaan erop. Verdeel daarna de slagroom erover. Bestrooi de taart licht met de rest van de espressopoeder. Lekker!
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
397 g gecondenseerde volle melk
135 g witte basterdsuiker
265 g tarwebloem
200 g ongezouten roomboter
1 tl zout
1 middelgroot ei
2 el koud kraanwater
1 kg gedroogde bruine bonen
70 g ongezouten pecannoten
6 bananen
2 tl citroensap
250 ml verse slagroom
8 g vanillesuiker
1 stick espressopoeder
Dit heb je nodig
deegroller
taartvorm (Ø 28 cm)
bakpapier
ovenschaal (30 x 20 cm)