Aardbeigelei met gemarineerde kiwi
Aan de slag
Aardbeien schoonmaken, halveren, droogdeppen met keukenpapier en in puddingvorm verdelen. In pan Amé aan de kook brengen. Pan van vuur nemen, inhoud van pakje jellypudding door Amé roeren tot poeder is opgelost. Over aardbeien schenken. Laten afkoelen en in koelkast gelei in ca. 2 uur laten opstijven.
Blaadjes munt van takjes plukken en in reepjes snijden. Limoen schoonboenen en schil eraf raspen. Halve limoen uitpersen. In kom munt, limoenrasp, -sap en cactus-citroensiroop tot dressing roeren. Kiwi's schillen, in kleine blokjes snijden en door dressing scheppen. Platte schaal op vorm leggen. Samen keren, even schudden en aardbeigelei op schaal laten glijden. Kiwisalsa eromheen scheppen.
Aardbeigelei met gemarineerde kiwi
nagerecht
null personen
155 kcal
45 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Aardbeien schoonmaken, halveren, droogdeppen met keukenpapier en in puddingvorm verdelen. In pan Amé aan de kook brengen. Pan van vuur nemen, inhoud van pakje jellypudding door Amé roeren tot poeder is opgelost. Over aardbeien schenken. Laten afkoelen en in koelkast gelei in ca. 2 uur laten opstijven.
Blaadjes munt van takjes plukken en in reepjes snijden. Limoen schoonboenen en schil eraf raspen. Halve limoen uitpersen. In kom munt, limoenrasp, -sap en cactus-citroensiroop tot dressing roeren. Kiwi's schillen, in kleine blokjes snijden en door dressing scheppen. Platte schaal op vorm leggen. Samen keren, even schudden en aardbeigelei op schaal laten glijden. Kiwisalsa eromheen scheppen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g aardbeien
½ fles witte Amé
1 pakje jellypudding aardbei
¼ zakje verse munt
1 limoen
2 eetlepels cactus-citroensiroop
2 kiwi's
Dit heb je nodig
keukenpapier
lage puddingvorm (inhoud 1 liter)