Biefstuk tagliata
De kracht van eenvoud: biefstuk met Parmezaanse kaas en een friskruidige dressing.
Aan de slag
Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit 3 el olie en bak het vlees 6 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Neem de biefstukken uit de pan en laat 5 min. rusten op een bord onder aluminiumfolie of een deksel.
Schenk ondertussen het bakvet uit de pan en verhit de rest van de olie in dezelfde pan. Voeg de takjes rozemarijn toe. Kneus de tenen knoflook met het lemmet van een mes. Voeg toe aan de olie.
Rasp de gele schil van de citroen en voeg toe. Pers de vrucht uit en voeg de helft van het sap toe. Schenk de warme dressing door een metalen zeef (een plastic zeef zou door de warmte kunnen smelten).
Snijd het vlees in plakjes van ½ cm en besprenkel met de helft van de dressing. Meng de andere helft van de dressing door de rucola en leg deze op de biefstuk. Schaaf de kaas erover.
Biefstuk met pepersaus maken
Instructievideo - 04:54 min.
Biefstuk tagliata
De kracht van eenvoud: biefstuk met Parmezaanse kaas en een friskruidige dressing.
hoofdgerecht
null personen
355 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit 3 el olie en bak het vlees 6 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Neem de biefstukken uit de pan en laat 5 min. rusten op een bord onder aluminiumfolie of een deksel.
Schenk ondertussen het bakvet uit de pan en verhit de rest van de olie in dezelfde pan. Voeg de takjes rozemarijn toe. Kneus de tenen knoflook met het lemmet van een mes. Voeg toe aan de olie.
Rasp de gele schil van de citroen en voeg toe. Pers de vrucht uit en voeg de helft van het sap toe. Schenk de warme dressing door een metalen zeef (een plastic zeef zou door de warmte kunnen smelten).
Snijd het vlees in plakjes van ½ cm en besprenkel met de helft van de dressing. Meng de andere helft van de dressing door de rucola en leg deze op de biefstuk. Schaaf de kaas erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 biefstukken
6 el traditionele olijfolie
2 stuks takjes rozemarijn
3 tenen knoflook
1 citroen
40 g rucola
50 g Parmigiano Reggiano