Tajine met worstjes en vijgen
bewaar
bewaar

Tajine met worstjes en vijgen

30 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Week de saffraan in 125 ml heet water. Verhit ondertussen 2 el olie in de tajine of braadpan. Bak de worstjes in 3 min. bruin. Neem het vlees uit de pan.

Bak de uienringen in het bakvet in 4 min. goudbruin. Schep er de kaneel, gember, honing en vijgen door. Voeg de saffraan met het water toe. Leg de worstjes terug in de pan en stoof ze afgedekt in 5 min. gaar. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Roer de room door het mengsel met worstjes (tajine). Voeg peper en eventueel zout toe. Roer vervolgens de couscous met een vork los. Meng de helft van de koriander met de rest van de olie en peper en zout door de couscous. Serveer de tajine met de couscous. Bestrooi beide met de rest van de koriander. Lekker met een frisse salade van babyromainesla, tomaat en zwarte olijven.

algemeenVervang voor een vegetarisch gerecht de merguez door 2 schalen groenteballetjes (a 210 g).
algemeenKaymak room is met vers fruit, een beetje honing en geroosterde pistachenoten ook heerlijk als nagerecht.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tajine met worstjes en vijgen

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig