Bloemkool met groene paprika
Aan de slag
Snijd de bloemkool in plakken van een 1/2 cm. Snijd deze fijn met een keukenmes of in de keukenmachine. Doe de bloemkool in een ruime schaal. Snijd de paprika in reepjes en leg de kruiden erbij. Snijd de paprika en kruiden zo fijn mogelijk met een keukenmes of in de keukenmachine. Voeg het paprikamengsel met de azijn en extra vierge olijfolie toe aan de bloemkool. Voeg peper, eventueel zout en de rozijnen toe. Laat afgedekt 30 min. staan.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de noten al omscheppend in 3 min. goudbruin. Laat iets afkoelen op een bord. Meng de rucola door de bloemkool en strooi de witte kaasblokjes en noten erover. Lekker met meergranen stokbrood.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Bloemkool met groene paprika
hoofdgerecht
null personen
500 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Snijd de bloemkool in plakken van een 1/2 cm. Snijd deze fijn met een keukenmes of in de keukenmachine. Doe de bloemkool in een ruime schaal. Snijd de paprika in reepjes en leg de kruiden erbij. Snijd de paprika en kruiden zo fijn mogelijk met een keukenmes of in de keukenmachine. Voeg het paprikamengsel met de azijn en extra vierge olijfolie toe aan de bloemkool. Voeg peper, eventueel zout en de rozijnen toe. Laat afgedekt 30 min. staan.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de noten al omscheppend in 3 min. goudbruin. Laat iets afkoelen op een bord. Meng de rucola door de bloemkool en strooi de witte kaasblokjes en noten erover. Lekker met meergranen stokbrood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ bloemkool
2 groene paprika's
1 bakje koriander
1 bakje basilicum
4 el rodewijnazijn
4 el extra vierge olijfolie
100 g blanke rozijnen
2 el olijfolie
1 bakje hazelnoten
1 zak rucola
1 pakje witte kaasblokjes
Dit heb je nodig
keukenmachine