Pavlova banaan met hazelnoten
Aan de slag
Leg een stuk bakpapier op het werkblad. Rooster de hazelnoten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter en haal uit de pan. Doe 1 el suiker in de pan en laat karamelliseren. Schep de noten door de karamel. Neem de pan van het vuur en voeg nog 1 el suiker toe. Rol de gekaramelliseerde noten door de suiker en schep op het bakpapier om af te koelen. Snijd de banaan in plakjes en leg de helft op de bodem van de pavlova. Schep de slagroom op de banaan en verdeel de rest van de plakjes banaan erover. Besprenkel met de hazelnootlikeur en bestrooi met de hazelnoten.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Pavlova banaan met hazelnoten
nagerecht
null personen
388 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Leg een stuk bakpapier op het werkblad. Rooster de hazelnoten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter en haal uit de pan. Doe 1 el suiker in de pan en laat karamelliseren. Schep de noten door de karamel. Neem de pan van het vuur en voeg nog 1 el suiker toe. Rol de gekaramelliseerde noten door de suiker en schep op het bakpapier om af te koelen. Snijd de banaan in plakjes en leg de helft op de bodem van de pavlova. Schep de slagroom op de banaan en verdeel de rest van de plakjes banaan erover. Besprenkel met de hazelnootlikeur en bestrooi met de hazelnoten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 el hazelnoten
2 el suiker
1 banaan
1 pavlova
1 beker slagroom
2 el hazelnootlikeur
Dit heb je nodig
bakpapier