Cordon bleu met krieltjes
Aan de slag
Leg de filetlapjes op een stuk vershoudfolie. Dek af met een stuk vershoudfolie. Sla het vlees plat met de deegroller. Snijd de lapjes vlees in de breedte open, maar laat aan 1 kant vastzitten. Beleg 1 kant van elk stuk vlees met 1 plak ham en leg daarop 1 plak kaas. Klap de cordon bleus weer dicht en zet vast met 2 cocktailprikkers.
Haal het vlees door het ei en bedek helemaal met paneermeel. Leg op een bord, dek af en zet tot gebruik in de koelkast.
Halveer ondertussen de krieltjes in de lengte en kook 8 min. in water met zout. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Snijd de knoflook fijn, ris de blaadjes van de rozemarijn en snijd fijn. Meng met de knoflook en 4 el olie. Giet de krieltjes af en laat uitdampen. Doe in de ovenschaal en schep om met het knoflook-rozemarijnmengsel. Bestrooi met peper en zout en bak ca. 30 min. in de oven. Schep halverwege om.
Haal ondertussen de cordon bleus uit de koelkast. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de cordon bleus in 5 min. rondom goudbruin. Doe de deksel op de pan, draai het vuur laag en laat 15 min. garen. Keer regelmatig. Draai het vuur uit en laat nog 10 min. staan.
Snijd ondertussen de rucola grof. Doe met de tomaten in een schaal. Schep de azijn door de salade. Verdeel de krieltjes over 4 borden en leg op elk bord een cordon bleu. Serveer de salade ernaast.
Vis en vlees bakken
Instructievideo - 00:58 min.
Cordon bleu met krieltjes
hoofdgerecht
null personen
700 kcal
40 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Leg de filetlapjes op een stuk vershoudfolie. Dek af met een stuk vershoudfolie. Sla het vlees plat met de deegroller. Snijd de lapjes vlees in de breedte open, maar laat aan 1 kant vastzitten. Beleg 1 kant van elk stuk vlees met 1 plak ham en leg daarop 1 plak kaas. Klap de cordon bleus weer dicht en zet vast met 2 cocktailprikkers.
Haal het vlees door het ei en bedek helemaal met paneermeel. Leg op een bord, dek af en zet tot gebruik in de koelkast.
Halveer ondertussen de krieltjes in de lengte en kook 8 min. in water met zout. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Snijd de knoflook fijn, ris de blaadjes van de rozemarijn en snijd fijn. Meng met de knoflook en 4 el olie. Giet de krieltjes af en laat uitdampen. Doe in de ovenschaal en schep om met het knoflook-rozemarijnmengsel. Bestrooi met peper en zout en bak ca. 30 min. in de oven. Schep halverwege om.
Haal ondertussen de cordon bleus uit de koelkast. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de cordon bleus in 5 min. rondom goudbruin. Doe de deksel op de pan, draai het vuur laag en laat 15 min. garen. Keer regelmatig. Draai het vuur uit en laat nog 10 min. staan.
Snijd ondertussen de rucola grof. Doe met de tomaten in een schaal. Schep de azijn door de salade. Verdeel de krieltjes over 4 borden en leg op elk bord een cordon bleu. Serveer de salade ernaast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 filetlapjes
4 plakken rauwe ham
4 plakken jong belegen kaas
1 ei
8 el paneermeel
2 zakken pondje kriel
2 tenen knoflook
1 bakje rozemarijn
8 el olijfolie
1 zak rucola
2 schalen tasty tom tomaten
3 el balsamicoazijn
Dit heb je nodig
deegroller, 8 cocktailprikkers, ovenschaal (20 x 30 cm)