Fruitverstoppertje
Aan de slag
Breng in een steelpan 4 dl water aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer de citroenrasp en de suiker erdoor. Verwarm de oven voor op 200 ºC of gasovenstand 4.
Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op het aanrecht en laat ze in ongeveer 5 minuten ontdooien. Klop in een kommetje met een vork het ei met 1 eetlepel water goed door elkaar. Was de aardbeien en haal de kroontjes eraf. Halveer de grote aardbeien. Schil de kiwi en de mango en snij de vruchten in stukjes.
Rol de plakjes bladerdeeg met een deegroller een beetje uit, zodat ze iets groter worden. Zet de bakjes op het bladerdeeg en snij rondjes die 1 cm groter zijn dan het bakje. Vul de bakjes voor de helft met de vruchten. Schenk het suikerwater eroverheen totdat het bakje ongeveer voor driekwart gevuld is. Smeer met het kwastje de randen van het bladerdeeg in met het geklopte ei. Leg op ieder bakje een plakje bladerdeeg met de besmeerde rand naar beneden. Druk de randjes vast aan de buitenkant van de bakjes.
Smeer met het kwastje de bovenkant van het bladerdeeg in met losgeklopt ei. Laat het toetje in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin worden.
Haal de bakjes uit de oven. Laat ze even afkoelen en strooi er dan poedersuiker overheen.
Fruitverstoppertje
nagerecht
null personen
435 kcal
40 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Breng in een steelpan 4 dl water aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer de citroenrasp en de suiker erdoor. Verwarm de oven voor op 200 ºC of gasovenstand 4.
Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op het aanrecht en laat ze in ongeveer 5 minuten ontdooien. Klop in een kommetje met een vork het ei met 1 eetlepel water goed door elkaar. Was de aardbeien en haal de kroontjes eraf. Halveer de grote aardbeien. Schil de kiwi en de mango en snij de vruchten in stukjes.
Rol de plakjes bladerdeeg met een deegroller een beetje uit, zodat ze iets groter worden. Zet de bakjes op het bladerdeeg en snij rondjes die 1 cm groter zijn dan het bakje. Vul de bakjes voor de helft met de vruchten. Schenk het suikerwater eroverheen totdat het bakje ongeveer voor driekwart gevuld is. Smeer met het kwastje de randen van het bladerdeeg in met het geklopte ei. Leg op ieder bakje een plakje bladerdeeg met de besmeerde rand naar beneden. Druk de randjes vast aan de buitenkant van de bakjes.
Smeer met het kwastje de bovenkant van het bladerdeeg in met losgeklopt ei. Laat het toetje in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin worden.
Haal de bakjes uit de oven. Laat ze even afkoelen en strooi er dan poedersuiker overheen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 theelepels citroenrasp
75 g suiker
4 plakjes bladerdeeg
1 ei (M)
250 g aardbeien
1 kiwi
1 mango
0 poedersuiker
Dit heb je nodig
deegroller
keukenkwastje
ovenvaste vormpjes, inhoud 2 dl