Roodbaars met Griekse yoghurt
Aan de slag
Aardappels schillen, halveren, wassen en in ca. 20 minuten met zout gaar koken. Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Ovenschaal invetten. Roodbaarsfilet in ovenschaal leggen en bestrooien met zout en peper. Tomaten schoonmaken en in plakken snijden. Tomaatplakken op vis leggen. Bieslook fijn knippen en door yoghurt roeren. Yoghurt over vis schenken en in het midden van de oven in ca. 15 minuten gaar laten worden. Sperziebonen in ca. 7 minuten beetgaar koken. Vis serveren met gekookte aardappels en sperziebonen.
Roodbaars met Griekse yoghurt
hoofdgerecht
null personen
475 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Aardappels schillen, halveren, wassen en in ca. 20 minuten met zout gaar koken. Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Ovenschaal invetten. Roodbaarsfilet in ovenschaal leggen en bestrooien met zout en peper. Tomaten schoonmaken en in plakken snijden. Tomaatplakken op vis leggen. Bieslook fijn knippen en door yoghurt roeren. Yoghurt over vis schenken en in het midden van de oven in ca. 15 minuten gaar laten worden. Sperziebonen in ca. 7 minuten beetgaar koken. Vis serveren met gekookte aardappels en sperziebonen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kilo aardappels (vastkokend)
2 schaaltjes roodbaarsfilet
2 tomaten
1 zakje verse bieslook
2 bekertjes Griekse yoghurt
1½ zak sperziebonen gebroken
Dit heb je nodig
ovenschaal inhoud ca. 1 1/2 liter