Gebakken noordzeetong
Aan de slag
Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe het vruchtvlees met de kappertjes en peterselie in een kom. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de rasp, het sap en de olie met de tomaten. Breng op smaak met peper en zout.
Bestrooi de noordzeetongen met de bloem. Verhit in 2 ruime koekenpannen elk 50 g boter. Leg, als de boter stopt met bruisen, in elke pan 1 vis. Bak in 6-8 min. op middelhoog vuur bruin en gaar. Keer halverwege.
Haal van elke vis voorzichtig de filets van de graat. Verdeel over 4 borden en schep de tomatendressing erop. Lekker met sperzieboontjes in een knoflook-tomatensausje en zoete uienpuree van (recepten elders op ah.nl/allerhande).
Vis en vlees bakken
Instructievideo - 00:58 min.
Gebakken noordzeetong
hoofdgerecht
null personen
535 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe het vruchtvlees met de kappertjes en peterselie in een kom. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de rasp, het sap en de olie met de tomaten. Breng op smaak met peper en zout.
Bestrooi de noordzeetongen met de bloem. Verhit in 2 ruime koekenpannen elk 50 g boter. Leg, als de boter stopt met bruisen, in elke pan 1 vis. Bak in 6-8 min. op middelhoog vuur bruin en gaar. Keer halverwege.
Haal van elke vis voorzichtig de filets van de graat. Verdeel over 4 borden en schep de tomatendressing erop. Lekker met sperzieboontjes in een knoflook-tomatensausje en zoete uienpuree van (recepten elders op ah.nl/allerhande).
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 schaal tasty tom tomaten
2 el kappertjes
½ bakje platte peterselie
1 citroen
6 el olijfolie
2 noordzeetongen*
4 el bloem
100 g boter