Roomsaus
Aan de slag
Verhit de boter in een steelpan en bak de groenten en knoflook zonder te kleuren op laag vuur 3 min.
Voeg de fond toe en breng het geheel tegen de kook. Laat de smaak van de groenten op laag vuur 20 min. in de fond trekken.
Schenk de fond door een zeef en vang het vocht op in een pan. De groenten hebben hun smaak afgegeven en worden niet meer gebruikt. Breng de fond aan de kook en laat op hoog vuur inkoken tot er nog 1/3 over is (125 ml). Dit duurt ca. 10 min.
Voeg de slagroom toe en laat op middelhoog vuur tot de helft inkoken tot een egale, ingedikte saus. Dit duurt ca. 15 min. Breng op smaak met peper en zout. Lekker bij geroosterde kip of varkensvlees.
Roomsaus maken
Instructievideo - 00:44 min.
Roomsaus
bijgerecht
null personen
275 kcal
30 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Verhit de boter in een steelpan en bak de groenten en knoflook zonder te kleuren op laag vuur 3 min.
Voeg de fond toe en breng het geheel tegen de kook. Laat de smaak van de groenten op laag vuur 20 min. in de fond trekken.
Schenk de fond door een zeef en vang het vocht op in een pan. De groenten hebben hun smaak afgegeven en worden niet meer gebruikt. Breng de fond aan de kook en laat op hoog vuur inkoken tot er nog 1/3 over is (125 ml). Dit duurt ca. 10 min.
Voeg de slagroom toe en laat op middelhoog vuur tot de helft inkoken tot een egale, ingedikte saus. Dit duurt ca. 15 min. Breng op smaak met peper en zout. Lekker bij geroosterde kip of varkensvlees.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
25 g boter
1 zak soepgroenten
2 tenen knoflook
1 pot gevogeltefond
1 beker slagroom