Enchilada's met gerookte kip
Spek, kip en pittige peper: wat een smakelijk ovengerecht.
Aan de slag
Kruis de tomaten in, dompel enkele seconden onder in kokend water, ontvel ze en snijd het vruchtvlees in stukken. Pureer in de keukenmachine de tomaten en de jalapeñopepers. Pel en snipper de ui.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de spek zachtjes uit. Schep de spek op een bordje. Fruit in het bakvet de ui ca. 3 min. zachtes. Voeg de tomatensaus toe en bak op hoog vuur ca. 5 min. Voeg het water en de bouillontablet toe aan de tomatensaus en laat ca. 15 min. zachtjes inkoken tot een dikke saus. Schep de saus in een diep bord. Snijd de kip in dunne reepjes. Verkruimel de geitenkaas. Hak de koriander grof.
Bak de tortilla's in een droge koekenpan één voor één en om en om. Wentel de gebakken tortilla's door de saus, verdeel wat kip en spek erover en rol op. Leg de enchilada's naast elkaar in de ovenschaal. Schenk de rest van de saus erover.
Verwarm de grill op de hoogste stand. Strijk de zure room over de enchilada's uit. Strooi de geitenkaas erover. Schuif de enchilada's ca. 4 min. onder de hete grill. Strooi de koriander erover. Serveer met een gemengde salade van tomaat, courgette en mais.
Enchilada's met gerookte kip
Spek, kip en pittige peper: wat een smakelijk ovengerecht.
hoofdgerecht
null personen
775 kcal
65 min. bereiden
Aan de slag
Kruis de tomaten in, dompel enkele seconden onder in kokend water, ontvel ze en snijd het vruchtvlees in stukken. Pureer in de keukenmachine de tomaten en de jalapeñopepers. Pel en snipper de ui.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de spek zachtjes uit. Schep de spek op een bordje. Fruit in het bakvet de ui ca. 3 min. zachtes. Voeg de tomatensaus toe en bak op hoog vuur ca. 5 min. Voeg het water en de bouillontablet toe aan de tomatensaus en laat ca. 15 min. zachtjes inkoken tot een dikke saus. Schep de saus in een diep bord. Snijd de kip in dunne reepjes. Verkruimel de geitenkaas. Hak de koriander grof.
Bak de tortilla's in een droge koekenpan één voor één en om en om. Wentel de gebakken tortilla's door de saus, verdeel wat kip en spek erover en rol op. Leg de enchilada's naast elkaar in de ovenschaal. Schenk de rest van de saus erover.
Verwarm de grill op de hoogste stand. Strijk de zure room over de enchilada's uit. Strooi de geitenkaas erover. Schuif de enchilada's ca. 4 min. onder de hete grill. Strooi de koriander erover. Serveer met een gemengde salade van tomaat, courgette en mais.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g tomaten
2 el jalapeñopepers in pot
1 grote ui
2 el traditionele olijfolie
100 g magere gerookte spekreepjes
200 ml water
½ kippenbouillontablet
250 g gerookte kipfilet
100 g geitenkaas
½ zakje verse koriander
12 stuks bloemtortilla's
125 g zure room
Dit heb je nodig
keukenmachine
ovenschaal (20 x 30)