Tostada's met gebakken bonen en chorizo
Aan de slag
Ui pellen en snipperen. Chorizo in kleine blokjes snijden. In koekenpan chorizo in ca. 4 minuten zachtjes uitbakken en op bordje scheppen. In bakvet ui ca. 2 minuten fruiten. Rode bonen met helft van vocht uit blikje toevoegen en al omscheppend verwarmen. Met stamper bonen tot puree stampen. Op smaak brengen met zout en peper en ca. 4 minuten zachtjes laten sudderen. Avocado schillen, pit verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Tomaten wassen en in partjes snijden. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en op hoog vuur tortilla om en om bruin en knapperig bakken. Rest van tortilla's op zelfde manier bakken, steeds 1 eetlepel olie verhitten. Tortilla's op vier borden leggen en bestrijken met gebakken bonen. Achtereenvolgens sla, avocado, tomaat en chorizo erover verdelen. Yoghurt erop scheppen en kaas erover strooien.
Tostada's met gebakken bonen en chorizo
hoofdgerecht
null personen
620 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Ui pellen en snipperen. Chorizo in kleine blokjes snijden. In koekenpan chorizo in ca. 4 minuten zachtjes uitbakken en op bordje scheppen. In bakvet ui ca. 2 minuten fruiten. Rode bonen met helft van vocht uit blikje toevoegen en al omscheppend verwarmen. Met stamper bonen tot puree stampen. Op smaak brengen met zout en peper en ca. 4 minuten zachtjes laten sudderen. Avocado schillen, pit verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Tomaten wassen en in partjes snijden. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en op hoog vuur tortilla om en om bruin en knapperig bakken. Rest van tortilla's op zelfde manier bakken, steeds 1 eetlepel olie verhitten. Tortilla's op vier borden leggen en bestrijken met gebakken bonen. Achtereenvolgens sla, avocado, tomaat en chorizo erover verdelen. Yoghurt erop scheppen en kaas erover strooien.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
200 g chorizo
1 blikje rode kidneybonen
0 zout
0 (versgemalen) peper
1 avocado
4 kleine tomaten
4 eetlepels olie
4 flour tortilla's
1 zakje eikenbladsla met rucola
4 eetlepels Griekse yoghurt
50 g geraspte belegen kaas
Dit heb je nodig
aardappelstamper