Paassalade met een nestje van gefrituurde mihoen en zalmmousse
Aan de slag
Kwarteleitjes in ca. 5 minuten hard koken, afspoelen onder koud water en pellen. Intussen in keukenmachine zalm pureren. In kom crème fraîche met garde luchtig slaan. Zalmpuree erdoor spatelen en op smaak brengen met zout en peper. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. In kommetje dressing kloppen van azijn, mosterd, gembersiroop, olijfolie en zout en peper.
In wok of frituurpan zonnebloemolie verhitten tot ca. 175 °C. Mihoen in vier porties verdelen en ietsje verkruimelen. 1 Portie mihoen in hete olie leggen en in enkele seconden laten rijzen en knapperig laten worden. Met schuimspaan keren en andere kant enkele seconden laten rijzen. Met schuimspaan uit olie nemen en op keukenpapier laten uitlekken. Zo ook andere porties mihoen bakken. Sla over vier borden verdelen. Helft van dressing erover sprenkelen. Mihoen als nestje erop leggen. Met 2 eetlepels 8 ovale bolletjes (quenelles) uit zalmmousse scheppen en op mihoennestjes leggen. Kwarteleitjes erbij leggen. Bieslook en kervel grof hakken en daikonkers van bedje knippen. Kruiden over salade strooien. Rest van dressing erover sprenkelen.
Paassalade met een nestje van gefrituurde mihoen en zalmmousse
null personen
685 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kwarteleitjes in ca. 5 minuten hard koken, afspoelen onder koud water en pellen. Intussen in keukenmachine zalm pureren. In kom crème fraîche met garde luchtig slaan. Zalmpuree erdoor spatelen en op smaak brengen met zout en peper. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. In kommetje dressing kloppen van azijn, mosterd, gembersiroop, olijfolie en zout en peper.
In wok of frituurpan zonnebloemolie verhitten tot ca. 175 °C. Mihoen in vier porties verdelen en ietsje verkruimelen. 1 Portie mihoen in hete olie leggen en in enkele seconden laten rijzen en knapperig laten worden. Met schuimspaan keren en andere kant enkele seconden laten rijzen. Met schuimspaan uit olie nemen en op keukenpapier laten uitlekken. Zo ook andere porties mihoen bakken. Sla over vier borden verdelen. Helft van dressing erover sprenkelen. Mihoen als nestje erop leggen. Met 2 eetlepels 8 ovale bolletjes (quenelles) uit zalmmousse scheppen en op mihoennestjes leggen. Kwarteleitjes erbij leggen. Bieslook en kervel grof hakken en daikonkers van bedje knippen. Kruiden over salade strooien. Rest van dressing erover sprenkelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
12 kwarteleitjes
3 pakjes gerookte zalmfilet
1 bekertje crème fraîche
0 zout en (versgemalen) peper
2 eetlepels rode wijnazijn
4 theelepels Dijonmosterd
2 eetlepels gembersiroop
8 eetlepels olijfolie
200 ml zonnebloemolie
100 g Chinese mie
2 zakjes eikenbladslamelange met rucola
½ zakje verse bieslook
1 zakje verse kervel
1 bakje daikonkers
Dit heb je nodig
keukenmachine
keukenpapier