Toscaanse stoofpot
Aan de slag
Dep de vis droog. Bestrooi met peper en zout en wentel door de bloem. Verhit de olie in een soeppan en bak de vis 2 min. Haal uit de pan en leg op een bord. Bak in dezelfde pan de ansjovis en knoflook 2 min. Voeg de tomatenpuree en witte wijn toe en breng al roerend aan de kook.
Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder beschadigde en openstaande schelpen. Doe de mosselen in de soeppan, zet het vuur hoog. Kook de mosselen met de deksel op de pan 4 min. Zet het vuur uit. Schep de mosselen uit de pan, verwijder de gesloten exemplaren en bewaar het vocht.
Doe de tomaten in de pan en voeg de vis toe. Laat in 5 min. tegen de kook aan gaar worden. Voeg de mosselen toe en warm nog 1 min. door. Besprenkel met de olijfolie extra vierge en bestrooi met selderij. Breng verder op smaak met peper. Serveer in diepe borden. Lekker met ciabatta (brood).
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Toscaanse stoofpot
hoofdgerecht
null personen
325 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Dep de vis droog. Bestrooi met peper en zout en wentel door de bloem. Verhit de olie in een soeppan en bak de vis 2 min. Haal uit de pan en leg op een bord. Bak in dezelfde pan de ansjovis en knoflook 2 min. Voeg de tomatenpuree en witte wijn toe en breng al roerend aan de kook.
Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder beschadigde en openstaande schelpen. Doe de mosselen in de soeppan, zet het vuur hoog. Kook de mosselen met de deksel op de pan 4 min. Zet het vuur uit. Schep de mosselen uit de pan, verwijder de gesloten exemplaren en bewaar het vocht.
Doe de tomaten in de pan en voeg de vis toe. Laat in 5 min. tegen de kook aan gaar worden. Voeg de mosselen toe en warm nog 1 min. door. Besprenkel met de olijfolie extra vierge en bestrooi met selderij. Breng verder op smaak met peper. Serveer in diepe borden. Lekker met ciabatta (brood).
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
350 g kabeljauwfilet
2 el bloem
4 el olijfolie
3 ansjovisfilets
2 tenen knoflook
1 blikje tomatenpuree
125 ml witte wijn
1 kg mosselen
4 romatomaten
4 el olijfolie extra vierge
3 takjes selderij