Oekraïense kip kiev
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de knoflook, 1 el peterselie en peper en zout door 50 g boter. Snijd de kipfilets als een envelopje open. Vul ze met de kruidenboter. Vouw goed dicht en zet vast met cocktailprikkers.
Doe het ei en paneermeel elk in een diep bord. Bestrooi de kip met peper en zout en haal achtereenvolgens door het ei en paneermeel. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de kip in 15 min. op middelhoog vuur gaar. Snijd in plakken.
Verhit ondertussen 25 g boter in een hapjespan. Bak de paprika 10 min. Giet de rijst af. Voeg de rijst en de rest van de peterselie toe aan de paprika en bak 2 min. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over 4 borden en serveer met de kip kiev.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Oekraïense kip kiev
hoofdgerecht
null personen
610 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de knoflook, 1 el peterselie en peper en zout door 50 g boter. Snijd de kipfilets als een envelopje open. Vul ze met de kruidenboter. Vouw goed dicht en zet vast met cocktailprikkers.
Doe het ei en paneermeel elk in een diep bord. Bestrooi de kip met peper en zout en haal achtereenvolgens door het ei en paneermeel. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de kip in 15 min. op middelhoog vuur gaar. Snijd in plakken.
Verhit ondertussen 25 g boter in een hapjespan. Bak de paprika 10 min. Giet de rijst af. Voeg de rijst en de rest van de peterselie toe aan de paprika en bak 2 min. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over 4 borden en serveer met de kip kiev.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 pak meergranenrijst
1 teen knoflook
1 zakje peterselie
100 g boter
350 g kipfilet
1 ei
5 el paneermeel
1 zak paprikamix
Dit heb je nodig
cocktailprikkers