Biefstuk stroganoff
Aan de slag
Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de biefstukken op hoog vuur. Voeg na 1 min. opnieuw 25 g boter toe. Keer halverwege. Bak de biefstukken naar wens rare, medium of well done. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten op een warm bord onder een deksel.
Fruit ondertussen de ui 2 min. in dezelfde pan. Snijd de prei in halve ringen. Voeg met de paprika toe aan de ui en bak 2 min. mee. Schuif de groente naar de zijkant en schenk de wodka in de pan. Laat op hoog vuur 1 min. koken om de alcohol te verdampen. Pas op: de damp kan vlam vatten, dus houd afstand en zet de afzuigkap van tevoren even uit. Voeg de room toe. Schep om en serveer de saus bij de biefstuk.
Biefstuk met pepersaus maken
Instructievideo - 04:54 min.
Biefstuk stroganoff
bijgerecht
null personen
315 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de biefstukken op hoog vuur. Voeg na 1 min. opnieuw 25 g boter toe. Keer halverwege. Bak de biefstukken naar wens rare, medium of well done. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten op een warm bord onder een deksel.
Fruit ondertussen de ui 2 min. in dezelfde pan. Snijd de prei in halve ringen. Voeg met de paprika toe aan de ui en bak 2 min. mee. Schuif de groente naar de zijkant en schenk de wodka in de pan. Laat op hoog vuur 1 min. koken om de alcohol te verdampen. Pas op: de damp kan vlam vatten, dus houd afstand en zet de afzuigkap van tevoren even uit. Voeg de room toe. Schep om en serveer de saus bij de biefstuk.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 biefstukken
50 g boter
1 ui
½ prei
1 rode paprika
100 ml wodka
1 bekertje zure room